About Me

My photo
mula2x skali mesti kena perkenalkan nama betul x? ok, nama diberi Umi Juwairiyah binti Mahzan, asal Klang, Selangor. Belajar di Uitm Sri Iskandar. ambil program Office Management.. Umur .... hhuuhu.. tarikh lahir kul 2.02 pagi pada 25 Mei 1993 di Hospital Klang.

h@rGai SayE!!!

Friday, 24 August 2012

-TANGKAP3X-


disebabkan sye ske kucing sgt3x..raye ni tiap rumah yg sy pg.. asal ad kucing je msti sy amik gambar.. dah xfikir nk kutip duit raye.. tp most to fikr nk amik gambar kucing.. kbetulan plak kucing sume comel3x belaka,, ni sume koleksi kucing3x yg bjaye sy amik gambarny spanjang raye ni.. =9



ni kucing sye sndiri.. namenye demox..huhu.. sebab dye sangat gemok.. jd tu la namenye,,huhu.. n dy pn da trbiase dgn nme tu, asal pgl je demox.. msti dy dtg pnye..tu gerenti la.. huhuhu..  sy kat umah memg gle kat dye.. comel sgt.. grm jer.. rrmmmm..



ni kucing kat kampung,, kat blakg umah.. thun lpas sye g umah ni msih ank kucing lagi..tp skang da anak dara dah tw..huhu.. ske comel ni.. ad seekor lg adik bradik dy..tp dy sorok time sy nk amik gmbar,, tw la comel.. yg lg sekor tu cm zorro tw.. dy pkai mask hitam...dasyat n comel giler..


ni pn slh stu kucing yg trdapat di kg sy time sy tgh braye.. kucing ni tidor.. jd dy xdpat nk pose comel time sy nk amik gambar dye..huhu.. tp tido pn comel jgk kan?



ske sgt kat kucing ni sebab bulu dye CANTIK sgt2x..  cam harimau bintang tp ekor dye berbelang2x.. pelik tp benar tw.. bulu dye sah2x la lembut kan.. kucing ni paling manje.. sy dtg2x je rumah tu nak amik gambar dy dah mle menyendeng2x kat kaki tw.. memg manje.. tp jantan lak.. adoyai..



kucing ni saling xtumpah cam kucing kat umah saye tuh DEMOX.. tp warneny cair sikt and duduknye terkangkang..paling xsopan..haha.. tp comel sgt3x.. da la time ni kat kampung, ble jumpe dye rindu kucing kat rumah plak tuh.. haha..knp la sume kucing3x ni comel sgt..


ni kucing agak pelik.. dy nk dgn org tp takut nk dkat.. pape jela,.. tgk pose gambar pn xreti..huhu.. sush tw nk amik gambar dye.. asyik bergerak je tw.. ishh..kucing3x.. kucing ni msh kecik lg.. n nampak cam dh biase tgk je kan.. so nothing special sgt..tp tetp nk tnjuk gak..


ni the last kucing yg smpat sy amik gambar.. actually byk lg.. tp memori full..haha.. ni kucing parsi.. bulu memg lebat gler.. tp comel gler gak.. mmmmmm... blh dikatakan ni rumah terakhir sye braye di melaka.. so ni kucing trkhir yg sye jmpe.. ksh hidup kucing ni agak menyedihkan pada aslnye.. tp nasib baik dapat tuan yang pandai jage.. sbb tu la kucing ni membesar dgn cantik.. THAT ALL ABOUT KUCING!!

SELAMAT HARI RAYA


selamat hari raya..hari untuk kita bersuka ria..hahaha.. memg untuk bersuka ria pun.. raye tahun ni memg best.. bkan pe meriah sikit,,.huhu.. walaupun sibuk dengan assignment..tp raye tetap raye tau.. huhu.. ni kembar xseiras..nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN  kat korang yg mengenali diri ni.. andai kata terkasar bahasa, tersilap kata, terlanjur bicara, maafkan lah ye.. faham2x la org yg mulut lepas je ni,,huhu.. moga lebaran ni lebih bermakna buat semua yang mengfollow blog ni.. di hari raya ni eloklah kiranya jika kita bermaaf-maafan dan ziarah-menziarahi.. xdapat ziarah rumah, ziarah blog pn jadila ye..huhu.. pape pn.. SELAMAT HARI RAYA.. !!


kalau tadi tu raye pertama..ni gambar raye kedua.. khas diambil oleh fotografer terkenal adik sendiri..huuuhuhu.. gambar ni gamba kat kampung sebenarnya.. bru bersiap nk mula kan hari raya kedua nieyh..haha.. nk tmbah duit raya la kata kan.. mmmmm gambar bajet comel je tuh....  time ni xsabar nk pekene rendang dari rumah sanak saudara..huhu.. rindu plak kat rendang kat kampung.. next year kena makan lebih plk..huhu.. untuk fren2x yg mgenali diri ni, camat ari raya sy ucapkan..pandu elok2x n ingatla insan tersayang.. (iklan)


SEMANGAT NAK RAYA


owhhhh3xx..blik kampung..owh3xx blik kampung..hati girang.. nie sume muke2x yang nk blik ke rumah masing2x.. bertolak dari uitm lpas berbuka pastu ronda2x area kl.. ape la nak jadi kan.. nie sume raya punya pasal laa.. huhu.. semangat raya nie.. pape pun sebelum pg lbih lanjut meh saye perkenalkan roomate sy and juga roomate classmate sy yong.. yang hujung skali bertudung oren tu namany Azizah,, cam dlm cite p.ramlee gitu.. tp sy pgl kak jah je.. dpan dye sape lagi kalau bukan sya..  yang manis  bertudung kelabu tu nameny fatihah,, n roomate sya yg akhir skali name nye juliana.. panggil je kak jue.. huhu.. ktorg ni balik satu kereta time ni.. kak jah punye kete.. dia asal johor..tp baik hati anta kami2x ni ke klang..huhu.. thanks kak jah.. ok sambung cte pasal raye plak.. masing2x mke penat.. time dgr je lgu rye dlm kete bru smangat..hahaha.. tu la namenye SEMANGAT NAK RAYA!!  korang ad?huhu

Thursday, 2 August 2012

CLASSMATES


this is all of my classmates.. everybody looks serious right?? some of them like wanna to eat me..huhu..just joking.. miss you gurls.. although, sometimes we might fight or touching with some cases, but we always together.. for them that is not in this pic.. sorry to say.. =(

PARTNERS

I want a relationship where we talk like best friends, play like kids, argue like husband and wife, and protect each other like siblings.. everyone have a chance to get a better life and better partner..